HDR
tää mun uus innostus, hoodeeärräily onkin vallan mukaisaa puuhaa. vaikka siis ainahan mä jotain kuvaan..
okei, Tampesterin luonto on kaunista, ja toikin oja on Hatanpäältä tuttu. nyt se vaan näkyy kuvassa paremmin.
kameratekniikka on menny aikas turboilla eteenpäin fujisunfunin kertakäyttökamerajafilmitsamassa-ajoista. pysytään siis kehityksessä mukana eikä jarrutella.
tässä on kalustona LG G3n 20mpix HDR+ kamera. sovellus ottaa kolme kuvaa peräjälkeen (RGB)
ja toi tarkkuus valotuksessa on jo melkein liian tarkkaa touhua.
en vaan lakkaa ihmetteleest miten joka asia kuvassa tuntuu olevan fokuksessa ja etualalla.
Photoshopilla käsittelyä tää ei oikeestaan tarvinnu, vähän reunoja ja luminanssia pois.
silleenhän tolla tekniikalla saa tarkkaa jälkeä, mut tilannekuvia joutuu edelleen ottamaan normikameralla ton valotusajan takia. pienikin liike pilaa koko jutun.
hianoo jälkee silti saa.
tässä hieman valotusta valotussysteemiin. HDR Wikipedia
HDR (High Dynamic Range) tarkoittaa kuvantamista, missä kuvaa käsitellään muodossa, jossa on dynamiikkaa enemmän kuin tavalliset monitorit ja tulostimet pystyvät esittämään. Dynamiikalla tarkoitetaan tässä sitä kuinka laaja kirkkausalue voidaan esittää niin, että kuvan yksityiskohdat vielä erottuvat. Dynamiikka mitataan yleensä aukkoina siten, että kukin aukko kaksinkertaistaa kirkkauden. Korkealle ja matalalle dynamiikalle ei ole yksikäsitteistä rajaa, mutta tyypillinen matalan dynamiikan kamera, filmi tai monitori toistaa noin 5-9 aukon laajuisen dynamiikka-alueen
HDR-kuva tyypillisesti muodostetaan valotushaarukoinnilla ottamalla samasta näkymästä useampi valokuva eri valotuksilla, esim. viisi kuvaa valotusajoilla 1/125 s, 1/250 s, 1/500 s, 1/1000 s ja 1/2000 s muiden valotusparametrien (aukko, herkkyys) pysyessä samana. Näiden kuvien yhdistämiseen on lukuisia ohjelmistoja, Nämä ohjelmistot osaavat rekonstruoida eri valotusajoilla otetuista kuvista kameran toistokäyrän ja sen pohjalta laskea kullekin pikselille todellisen kirkkauden.